Kulturë

Birdman dhe Hadi Shehu “takohen” rrugës për në skenë

Amerikani Michael Keaton e kosovari Hadi Shehu mund të mos jenë përmendur asnjëherë në të njëjtën fjali. Nuk janë krahasuar kurrë. As për fizikun. As për profesionin - pika që i takon emrat e tyre, shkruan sot Koha Ditore.

Portretet e tyre dallojnë. Fytyra e të parit është më e gjatë. Ka sy të gjelbër e ballin e gjerë, që merr formë nëpërmjet vijës deri ku i kanë rënë flokët. Tjetri ka flokë më të bardhë. Më të shpeshtë. Të dytë kanë mjekra të thinjura. Më të ngjashme atë e kanë veç rrëfimin që njëri e ka jetuar tek ka realizuar rolin e Riggan Thomsonit, e tjetri e ka përjetuar nën lëkurë. Protagonisti i “Birdman” - filmi që mori epitetin e më të mirit në ceremoninë e sivjetmë “Oscar” - i sjellë në ekran me mjeshtëri nga Keaton, ka gati një “jetë paralele” me njërin prej aktorëve më të duartrokitur në skenën e teatrit në Kosovë.