Kulturë

Filharmonia me mjeshtër në dirigjim e violinë lidh tinguj shprese

Mbrëmja ka filluar me koncertin për violinë në D-mol të kompozitorit Aram Khachaturian. Vepra e viteve ’40 të shekullit të kaluar është mjaft vibrante. Zbërthimin e lojës e bën edhe më të veçantë koncertmjeshtrja nga Kazakistani, Aiman Mussakhajayeva (Foto: Arben Llapashtica)
 

Ka kohë që është bërë nikoqire e emrave të shquar botërorë, e me dy prej tyre Orkestra e Filharmonisë së Kosovës hapi këtë sezon. Në harmoni me nivelin e tyre, me solisten Aiman Mussakhajayeva në violinë, dirigjuar prej maestros zviceran Antoine Marguier ka sjellë një koncert energjik në një sallë që është larg potencialit të instrumentistëve. Ka pasur edhe një tjetër simbolikë: një minutë heshtje në nderim të policit të vrarë Afrim Bunjaku nuk ka qenë vetëm simbolikë. Koncerti ka lidhur tinguj shprese

Është koncerti i parë Orkestrës për këtë sezon. Dhe ky rrugëtim ka nisur me dy profesionistë, si dirigjenti Antoine Marguier dhe violinistja Aiman Mussakhajayeva. Si zakonisht edhe ky sezon nis në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë. Por, para se publiku të nisë rrugëtimin muzikor, shkaku i zhvillimeve në veri të Kosovës, mbrëmja ka pasur tjetër intro. Ka nisur me një minutë heshtje në nderim të policit të vrarë, Afrim Bunjaku.

Menaxheri i Filharmonisë së Kosovës, Dardan Selimaj, u është drejtuar të pranishmëve duke thënë se janë në koncertin e hapjes së sezonit të Orkestrës së Filharmonisë së Kosovës dhe njëkohësisht e gjejnë veten në një ditë të rëndë për vendin. Ka përmendur se rreshteri i Policisë së Kosovës, Afrim Bunjaku, ka humbur jetën duke bërë sakrificën më të madhe në mbrojtje të integritetit dhe sigurisë së Kosovës.