Kulturë

Legjenda e popit që luftoi abuzimin për t'u bërë yll global

Paraqitjet e saj skenike ishin gjithmonë energjike
 

“Shumë njerëz mendonin se Tina Turner ishte histori”, tha ajo për Vogue gjermane. "Ata njihnin vetëm Ike dhe Tina Turnerin dhe nuk e kuptonin se çfarë po ndodhte. Kështu që unë duhej të provoja veten”

Prania e zhurmshme dhe ndikuese në skenë e bënë Tina Turnerin një nga këngëtaret më të njohura të brezit të saj.

Ishte një udhëtim i gjatë dhe shpesh i dhimbshëm nga një fëmijëri e trazuar në Tennesseen rurale drejt ngritjes së yjeve globale.