Kulturë

Kristalet vezullojnë bashkë me nderimin për kontributin e minatorëve

Ekspozita “Udhëtimi frymëzues i minatorëve” ka ardhur në 15-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, duke sjellë nga Mitrovica në Prishtinë një koleksion kristalesh me forma karakteristike e pamje vezulluese
 

Tjetër hijeshi i kanë dhënë Muzeut Kombëtar të Kosovës kristalet e mineralet e nxjerra nga minierat e Trepçës. Pos bukurisë e vezullimit, ato janë bërë bashkë në ekspozitën “Udhëtimi frymëzues i minatorëve” edhe për t’i nderuar ata që i kanë nxjerrë dhe për t’ua njohur kontributin në momente historike të Kosovës e për shtetndërtim

Duket sikur secili mineral e kristal ka histori më vete. Bukuria është njëra anë, por se si janë nxjerrë e përkushtimi për to ua rrisin peshën. Nëpërmjet tyre, ekspozita “Udhëtimi frymëzues i minatorëve” nuk ka për synim të shpërfaqë vetëm shkëlqimin, por edhe t’i nderojë minatorët si vendimtarë në kthesa të mëdha historike dhe shtetndërtuese. Një ngjarje si kjo ka ardhur në 15-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, duke sjellë nga Mitrovica në Prishtinë një koleksion kristalesh me forma karakteristike e pamje vezulluese. Tjetër hijeshi i kanë dhënë Muzeut Kombëtar të Kosovës kristalet e mineralet e nxjerra nga minierat e Trepçës.

Driton Avdiu, autor i ekspozitës, ka thënë se me bukurinë e tyre do të theksojnë rolin e rëndësishëm të minatorëve në shtetndërtim dhe krenarinë për pasuritë kombëtare të Kosovës.