Kulturë

Lufta për lirinë e informacionit në “Javën e Librave të Ndaluar”

Gjatë kësaj jave, komuniteti amerikan i librave, i bibliotekarëve, librashitësve, botuesve, gazetarëve, mësuesve dhe lexuesve përfshihet në aktivitetet “për të mbështetur lirinë për të kërkuar dhe shprehur ide, madje edhe ato që disa i konsiderojnë jopopullore”
 

(DW) – Dyzet vjet më parë, në shtator të vitit 1982, “Java e Librave të Ndaluar” së pari kishte zënë vend në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sipas “bannedbooksëeek.org”, kjo fushatë vjetore ndërgjegjësuese, ishte nisur fillimisht “në përgjigje të rritjes së papritur të ndalimit të një numri të librave në shkolla, librari dhe biblioteka”.