Kulturë

Eurovisioni përjashton Rusinë

 

Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU) ka njoftuar se Rusia nuk do të marrë pjesë në Eurovisionin e këtij viti.

Bordi Ekzekutiv i EBU-së e mori vendimin pas një rekomandimi më herët gjatë ditës së sotme nga organi drejtues i Eurovision Song Contest, Grupi Referues, bazuar në rregullat e ngjarjes dhe vlerat e EBU.