Kulturë

“Wake Up on Mars” i Dea Gjinovcit nominohet për më të mirin në Zvicër

Skenë nga “Wake Up on Mars” nën regji të Dea Gjinovcit

“Wake Up on Mars”, nën regji të Dea Gjinovcit është në mesin e të nominuarve për “Çmimin zviceran të filmit”. Në debutimin e saj në dokumentar të metrazhit të gjatë, regjisorja sjell histori të vërtetë të traumave dhe të këmbënguljes për jetë më të mirë. Është një pasqyrim real me një prekje magjike. Filmi është në garë për dokumentarin me të mirë në ngjarjen që nderon veprat më të mira filmike të Zvicrës dhe kineastët e protagonistët me të mirë të filmit. Nominimet janë bërë të hënën mbrëma përmes një ceremoni që u transmetua edhe online.

 

Dokumentari që përcjell fatin e një familjeje rome nga Kosova, që përballet me sfida të vazhdueshme si refugjate në Suedi, është në garë për dokumentarin me të mirë për çmimet kombëtare të filmit që ndahen në Zvicër. Fituesit do të mësohen më 25 mars në ceremoninë që do të mbahet në Zürich. Po ashtu, “Wake Up on Mars”, prej 21 deri më 27 mars do të shfaqet në kinematë e Zvicrës në kuadër të organizimit “Java e të nominuarve”

“Wake Up on Mars”, nën regji të Dea Gjinovcit është në mesin e të nominuarve për “Çmimin zviceran të filmit”. Në debutimin e saj në dokumentar të metrazhit të gjatë, regjisorja sjell histori të vërtetë të traumave dhe të këmbënguljes për jetë më të mirë. Është një pasqyrim real me një prekje magjike. Filmi është në garë për dokumentarin me të mirë në ngjarjen që nderon veprat më të mira filmike të Zvicrës dhe kineastët e protagonistët me të mirë të filmit. Nominimet janë bërë të hënën mbrëma përmes një ceremoni që u transmetua edhe online.

Të gjithë filmat, përfshirë edhe “Wake Up on Mars” ku nuk mungon as guximi, por as inovacioni, do të shfaqen për publikun në kuadër të organizimit “Java e të nominuarve” që do të mbahet prej 21 deri më 27 mars të këtij viti në “Cinémas du Grütli” në Gjenevë dhe në “Filmpodium” në Zürich. Ceremonia e ndarjes së çmimeve do të mbahet po ashtu në Zürich më 25 mars.