Kulturë

Gurnah: Migrimi është një fenomen i kohës sonë

Për të dytin vit koronavirusi shkatërroi organizimin tradicional zyrtar në Stokholm, ku morën pjesë fitues të çmimeve në kimi, fizikë, mjekësi, letërsi dhe ekonomi

Laureati i “Nobelit” për letërsinë, Abdulrazak Gurnah, të hënën mori çmimin për vitin 2021 në një ceremoni gjatë mesditës në rezidencën e ambasadorit suedez në Londër.

 

Autorit tanzanian, i cili jeton në Mbretërinë e Bashkuar, iu nda çmimi “Nobel” në tetor për romanet që eksplorojnë ndikimin e migracionit tek individët dhe shoqëritë. Gurnah u rrit në ishullin Zanzibar dhe mbërriti në Angli si një refugjat në vitet ‘60. Ai ka marrë përvojat e tij për 10 romane, duke përfshirë: “Kujtimin e nisjes”, “Rruga e pelegrinëve” e “Parajsa”

Laureati i “Nobelit” për letërsinë, Abdulrazak Gurnah, të hënën mori çmimin për vitin 2021 në një ceremoni gjatë mesditës në rezidencën e ambasadorit suedez në Londër.

Autorit tanzanian, i cili jeton në Mbretërinë e Bashkuar, iu nda çmimi “Nobel” në tetor për romanet që eksplorojnë ndikimin e migracionit te individët dhe shoqëritë.