Kulturë

“Agnus Dei” fiton çmim në Chicago

Në edicionin 2017 të Illinois Independent Film Festival që ka përfunduar mbrëmë në Chicago të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, filmi kosovar “Agnus Dei” me skenar e regji të Agim Sopit, ka fituar Çmimin e regjisorit më të mirë /Best Director/.

“Agnus Dei” shfaq dramën e një lloj Edipi të ditëve tona. Drama tronditëse shtjellon fatin e Petrit, një të riu rreth të tridhjetave, i cili bënë një jetë të dëshpruarish me të ëmën Maria dhe burrin e saj Stojanin në një fshat në Serbi. Petri ka lindur në Kosovë nga një ‘dashuri e ndaluar’ mes nënës së tij Mari dhe babait shqiptar Dinit.