Kulturë

Grupi i 21 aktorëve bojkoton e kërkon anulim të konkursit të “Dodonës”

Kanë protestuar dy herë para Komunës së Prishtinës për të kërkuar hapje të konkursit për aktorë në ansamblin rezident të teatrit “Dodona”. Por asnjëri nga grupi i aktorëve prishtinas s’do të konkurrojë në konkursin e hapur para dy javësh e që mbyllet sot. Përtej kësaj, në shenjë kundërshtimi janë 21 veta që në formatin e peticionit kanë nënshkruar një ankesë ku kanë kërkuar anulimin e konkursit dhe rishpalljen e tij me të tjera kritere.

 

Janë 21 aktorë që në shenjë kundërshtimi kanë nënshkruar një ankesë ku kanë kërkuar anulimin e konkursit për 5 aktorë rezidentë të teatrit të qytetit “Dodona” dhe rishpalljen e tij me të tjera kritere. Nuk e kanë ndërmend të konkurrojnë, përderisa, pos numrit të vogël, kanë përmendur disa arsye për të cilat e kundërshtojnë konkursin

Kanë protestuar dy herë para Komunës së Prishtinës për të kërkuar hapje të konkursit për aktorë në ansamblin rezident të teatrit “Dodona”. Por asnjëri nga grupi i aktorëve prishtinas s’do të konkurrojë në konkursin e hapur para dy javësh e që mbyllet sot. Përtej kësaj, në shenjë kundërshtimi janë 21 veta që në formatin e peticionit kanë nënshkruar një ankesë ku kanë kërkuar anulimin e konkursit dhe rishpalljen e tij me të tjera kritere.

Obligimet e aktorëve që pranohen në punë, mungesa e udhëheqësit artistik të Teatrit dhe fakti që me konkurs nuk përmbushet numri që përcakton Ligji për teatro sa i përket ansamblit rezident, janë shqetësimet e ngritura në ankesën që sipas formularit i është dorëzuar Komunës së Prishtinës me 29 prill. Një pjesë tjetër e komunitetit artistik dhe vetë teatri “Dodona” të mërkurën kanë shpërndarë konkursin duke bërë thirrje që të interesuarit të aplikojnë, pasi pasditen e sotme (e enjte) përfundon afati.