Kulturë

Balerinët në hap për lojë kontrastesh me shfaqje të skenave botërore

“Entre dos Aguas” është një kombinim midis balerinëve dhe balerinave, lëvizjet e të cilëve do të përcillen nga muzika flamengo. Për këtë pjesë po përkujdeset Lala Balkan

“Vallëzimi nuk të jep asgjë tjetër, përveç atij momenti kalues kur ndihesh i gjallë”, kishte thënë dikur Merce Cunningham. Këtë gjallëri po vazhdojnë ta ndiejnë balerinët e Baletit Kombëtar të Kosovës, të cilët hapat në shkallët e Teatrit Kombëtar i zëvendësojnë në lëvizje artistike për provat e premierës në ardhje. U dhanë jetë veprave të koreografit të njohur amerikan, Robert North, krijimtaria e të cilit ka shëtitur në skena të shumta të botës. Destinacion i veprave të tij, “Entre dos Aguas” dhe “Troy Game”, është Prishtina, mbrëmjen e 15 prillit.

 

Shfaqjet e tij janë luajtur prej alamet trupash e në skenat më të njohura botërore për më shumë se katër dekada. E destinacion i veprave “Entre dos Aguas” dhe “Troy Game” të koreografit amerikan Robert North do të jetë edhe Prishtina. Baleti Kombëtar i Kosovës tashmë ka nisur provat e ato janë intensive dhe energjike njashtu sikurse edhe vetë shfaqja

“Vallëzimi nuk të jep asgjë tjetër, përveç atij momenti kalues kur ndihesh i gjallë”, kishte thënë dikur Merce Cunningham. Këtë gjallëri po vazhdojnë ta ndiejnë balerinët e Baletit Kombëtar të Kosovës, të cilët hapat në shkallët e Teatrit Kombëtar i zëvendësojnë në lëvizje artistike për provat e premierës në ardhje. U dhanë jetë veprave të koreografit të njohur amerikan, Robert North, krijimtaria e të cilit ka shëtitur në skena të shumta të botës. Destinacion i veprave të tij, “Entre dos Aguas” dhe “Troy Game”, është Prishtina, mbrëmjen e 15 prillit.

E përkthyer si “Mes dy ujërave”, pjesa e parë është një kombinim mes balerinëve dhe balerinave, lëvizjet e të cilëve do të përcillen nga muzika flamengo, e cila ka qenë inspirim për North, i lindur më 1945.