Kulturë

Si jetonin shqiptarët, shfaqet pas 37 vitesh dokumentari që e ndaluan komunistët

Si jetonin shqiptarët, shfaqet pas 37 vitesh dokumentari që e ndaluan komunistët
 

Paul Lendvai, dikur një gazetar që nga Hungaria shkoi në Shqipërinë e viteve ‘80, sot profesor dhe njohës i shkencave politike, sjell për herë të parë për publikun shqiptar dokumentarin ‘‘Shqipëria nga Skënderbeu te Enver Hoxha’’.

Më shumë se 30 vite më vonë, përmes këtij filmi dokumentar do të mund të kthehet koka pas në Shqipërinë e atyre viteve ku edhe vizitat e gazetarëve planifikoheshin nga sistemi.