Kulturë

Të vrasësh pa frikë

Të vrasësh pa frikë
Autori bestseller, Yishai Sarid
 

“The Memory Monster” ishte sukses për autorin izraelit Yishai Sarid. Libri i tij më i ri nuk është botuar ende në anglisht, por duke pasur parasysh shtrirjen e tij ndër lexues anglishtfolës, nuk do të jetë edhe gjatë kur do të ketë marrëveshje botimi

Është një skenë në këtë roman që zor mund të jetë më izraelite se kaq. Mendi, një artist në moshë, ulet në një moshav – një lloj kibbutzi (komunitet bujqësor në Izrael – v.j.) – dhe qëron portokaj që i ka këput vetë. Është qetësi në moshav; vetëm Abigaili, mikja dhe psikoterapistja e saj, ndodhet aty. Është një pamje goxha romantike. Por ata të dy nuk është se flasin vetëm kot në kopsht. Jo, artisti tregon për njerëzit që ka vrarë dikur, dhe të cilët tani i vijnë në ëndrra për të marrë hak. Ai tregon – copa portokajsh me copa portokajsh – “se si vriste, me thikë, me ngufatje dhe me pistoletë, gjithnjë heshturazi në gjatësinë e kraharorit”.