Kulturë

Jazz-muzikanti në zbulim orkestrash virtuale dhe rigjetja e kompozitoreve

Jazz-muzikanti në zbulim orkestrash virtuale dhe rigjetja e kompozitoreve
Foto: Adi Beqiri

Muzikanti Ilir Bajri, kohëve të fundit i ka hyrë punës së programimit. Ka mësuar goxha. I njeh kode e gjëra thelbësore brenda gjuhëve programuese. Është autodidakt në këtë drejtim. Nisi që t’ia marrë dorën këtij zanati për të sjellë një projekt që nuk e largon nga muzika.

 

Muzikanti Ilir Bajri, kohëve të fundit i ka hyrë punës së programimit. Ka mësuar goxha. I njeh kode e gjëra thelbësore brenda gjuhëve programuese. Është autodidakt në këtë drejtim. Nisi që t’ia marrë dorën këtij zanati për të sjellë një projekt që nuk e largon nga muzika.

Në kuadër të edicionit të 15-të të Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës “DAM”, bëri promovimin e “Orchestools Sections” apo “Orkestra Publike e Lirë”, siç i referohet Bajri. Projekti ka për qëllimin krijimin e një serie prej instrumentesh virtuale – harqet, frymorët, instrumentet e tunxhit dhe perkusionet – me të cilat mundohet që t’i stimulojnë tingujt e orkestrave simfonike në mënyrë sa ma besnike.