Kulturë

Teatri i operës përmendet në takimet e qeveritarëve, por ngelet veç synim

Teatri i operës përmendet në takimet e qeveritarëve, por ngelet veç synim
Foto: KOHA

Projekti i premtuar prej afro 14 vjetësh është aktualizuar sërish nga Ministria e Kulturës, ani pse nuk është dhënë ndonjë afat e as nuk është ndërmarrë ndonjë hap konkret. Në shtator pritet që Komuna ta zyrtarizojë vendimin, përmes të cilit teatri i operës dhe baletit “Dr. Ibrahim Rugova” do të mbetet pa lokacion. Hapësira afër Fakultetit Teknik, sipas planeve të Komunës, do të shndërrohet në një kampus të ri për universitetin e Prishtinës, “Hasan Prishtina”

Pandemia e koronavirusit në fillim të këtij viti ka bërë që projekti për Teatrin e Operës dhe Baletit, sikundër planifikimet e tjera të sivjetshme, të pezullohej për një kohë të caktuar. Projekti i premtuar prej afro 14 vjetësh është aktualizuar sërish nga Ministria e Kulturës, ani pse nuk është dhënë ndonjë afat e as nuk është ndërmarrë ndonjë hap konkret. Në shtator pritet që Komuna ta zyrtarizojë vendimin, përmes të cilit projekti i Ministrisë së Kulturës do të mbetet pa lokacion, raporton sot KOHA Ditore.