Kulturë

Premtimi i Ali Pashë Gucisë ulqinakëve më 1880: Rezistoni, do ju ndihmojmë

 

Ali Pasha nga Gucia nxit dhe inkurajon ulqinakët që të rezistojnë, duke u premtuar atyre ndihmë të shpejtë dhe të fuqishme.

“L’Univers” ka botuar, të shtunën e 13 nëntorit 1880, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me premtimin asokohe të Ali Pashë Gucisë ndaj ulqinakëve, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar;