Kulturë

Koleksionisti Isufi me “Die Ose” çon në 47 kopjet e filmave ku luan Bekim Fehmiu

Koleksionisti Isufi me “Die Ose” çon në 47 kopjet e filmave ku luan Bekim Fehmiu
 

Katër djemve ua merr zemrën një vajzë e bukur e cila ka zgjedhur që t’i kalojë pushimet në bregdetin e Kroacisë. Ky është sinopsisi i shkurtër i filmit “Die Ose”, produksion i vitit 1963.

Bukuroshja e këtij filmi, regjinë e të cilit e ka bërë Jakov Lind, është aktorja serbe Branka Petriq, e cila më vonë do të bëhej gruaja e aktorit me origjinë shqiptare Bekim Fehmiu. E, aktori i cili e ka kaluar fëmijërinë në Prizren, portretizon njërin nga katër djelmoshat e rinj. Filmi bardhezi zgjat 45 minuta dhe është diçka në mes të komedisë dhe dramës. Një DVD e këtij filmi ka kohë që është ruajtur nga aktorja Petriq. Së fundi, kjo DVD është siguruar nga 30-vjeçari Edmond Isufi, që është koleksionues i flaktë i filmave ku luan Bekim Fehmiu.