Kulturë

Teatri – shuarja e kujtesës dhe ndezja e politikës

Teatri – shuarja e kujtesës dhe ndezja e politikës

Në të gdhirë të së dielës, pjesëtarë të Policisë së Shtetit dhe njësive speciale po shpejtonin drejt qendrës së Tiranës. Cak nuk ishte bastisja e ndonjë vendi të dyshuar dhe as ndjekja e krimit. Ata u futën brenda ngrehinës së Teatrit Kombëtar në kryeqytetin shqiptar, duke nxjerrë jashtë artistë e aktivistë që për dy vjet e kishin shndërruar mbrojtjen e ngrehinës në kauzë. Ka mjaftuar një lëvizje e mekanizmit zgjatës të buldozerit që pjesa ballore e “Teatrit Kombëtar” të shembej si kullë prej letre.

37 të arrestuar dhe disa policë të lënduar ishte epilogu i protestës të së dielës. Edhe krerët e opozitës, Lulzim Basha e Monika Kryemadhi, do të procedoheshin penalisht për pjesëmarrje në protestë të paligjshme.