Kulturë

Reagimi i çuditshëm i japonezëve pas një sulmi bioterrorist

 

Më 20 mars 1995, anëtarët e kultit Aum Shinrikyo bën një sulm bioterrorist në metronë e Tokios, me gaz sarin, duke vrarë 13 njerëz, plagosur 50 të tjerë dhe dëmtuar shikimin e rreth 1000 njerëzve.

Grupi kishte për lider Shoko Asahara, që më pas u dënua me vdekje dhe u ekzekutua më 2018. Ai profetizoi një luftë të tretë botërore duke folur dhe propozuar një Armagedon.