Kulturë

Kosova synon Venecian me “Containporary” që nis nga kontejneri

Kosova synon Venecian me “Containporary” që nis nga kontejneri

Prej javës së parë të janarit, arkitekti Maksut Vezgishi, kurator i Pavijonit të Kosovës për edicionin e 17-të të Bienales Ndërkombëtare të Arkitekturës në Venecie, po qëndron në Kosovë. Kishte ardhur nga Brukseli dhe njëlloj si qytetarët e tjerë të vendit, tani është i detyruar që të mos lëvizë prej vendit e të respektojë masat e marra nga Qeveria e Kosovës për ndalimin e përhapjes së koronavirusit.

Nga banesa e tij ai po kryen përgjegjësitë që i ka marrë për ta përfaqësuar Kosovën në ngjarjen me të madhe të arkitekturës në Venecie. Gjatë kësaj kohe është në komunikim të vazhdueshëm me pjesën tjetër të ekipit, përfshirë këtu komisaren e Pavijonit, Jehona Shyti, e emëruar po ashtu nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në janar të këtij viti. Projekti i tyre duhet të