Kulturë

“Ode gëzimit” kumbon në kohë krize

“Ode gëzimit” kumbon në kohë krize

Në ditët e fundit, “Pauliplatz” i frekuentuar shumë në Köln, është i qetë. Asnjë fëmijë duke luajtur, më vështirësi sheh ndonjë veturë, e vetëm disa këmbësorë. Madje edhe zogjtë duket sikur janë në karantinë. Por në orën 18:00 të dielën, disa dritare hapen.

Notat e një borie mund të dëgjohen, pastaj të një flaute, që ndiqet nga një klarinetë. Një violinë dhe një kontrabas fillojnë që të dëgjohen në anën tjetër të sheshit. Jo plotësisht një orkestër, por qartësisht e përafërt, transmeton KOHA.