Kulturë

Jubileu i Beethovenit sjell instrumentistë botërorë në kryeqytet

Jubileu i Beethovenit sjell instrumentistë botërorë në kryeqytet

Ndërsa Filarmonia e Kosovës shënon ditëlindjen e vet jubilare pa sallë koncertale, emra të njohur instrumentistësh tashmë kanë mbërritur në Prishtinë tek i janë bashkuar për koncertin e së dielës, me të cilin kremtohet ditëlindja e 250-të e kompozitorit të famshëm gjerman, shkruan sot Koha Ditore.

Maestroja Maxim Vengerov është në cilësinë e dirigjentit, e Özcan Ulucan në violinë, László Fenyő në violonçel dhe Birsen Ulucan në piano, janë solistët e koncertit, për të cilin qysh të mërkurën 350 biletat u shpërndanë për katër orë