Kulturë

Badovci i gjurmëve të vendbanimit parahistorik

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Pakësimi i sasisë së ujit në Liqenin e Badovcit ka zbuluar pjesë të tëra të luginës së thatë. As në këtë gjendje nuk është e mundur të pikasen mbijetojat e ndonjë vendbanimi parahistorik dhe as gjurmë gërmimesh arkeologjike, shkruan Koha Ditore.

Por një “qytet” i tërë arkeologjik duket të jetë historia e panjohur e Badovcit. Sado që një pjesë e kësaj historie është fundosur në thellësitë e ujëmbledhësit e kusuri tjetër nën shtresat e shumta të flotacioneve së xeherores aty afër, artefaktet e vetme ka kohë që nuk ndodhen në vend.