Kulturë

Sinan Kajtazi laureat i rezidencës artistike në Paris

 

Më shumë se 300 artistë çdo vit bëhen pjesë e rezidencës artistike “Cité internationale des arts” në Paris. Këtë vit aty do të figurojë edhe emri i balerinit kosovar, Sinan Kajtazi. Një mundësi e jashtëzakonshme, sipas tij, për të zhvilluar aftësitë e tij në kërcim e koreografi.

Mirëpo Kajtazi nuk do të ndalet me kaq, ka thënë se synim e ka që gjatë qëndrimit atje të bashkëpunojë edhe me Trupën e Baletit të Parisit, si dhe me Shkollën Kombëtare të Baletit në kryeqytetin francez, shkruan sot “Koha Ditore”.