Kulturë

“Thinking of You” lë fustanet të valëviten si flamuj ngadhënjimtarë në Vjenë

 

Instalacioni “Thinking of You” (2015) i autores që vepron në Londër, Alketa Xhafa-Mripa, që i kushtohet grave të abuzuara gjatë luftës së viteve 1998-1999 në Kosovë, është dhënë më parë në Prishtinë, në Parlamentin Evropian në Bruksel dhe Luksemburg, kurse tash edhe në Vjenë. Ky instalacion artistik i drejtohet grave të pafajshme, të cilat pavarësisht se kanë përjetuar tortura të tilla, edhe sot, në shumë raste, ndihen të nëpërkëmbura nga familjet dhe shoqëria në tërësi, shkruan sot Koha Ditore.

Ato jo vetëm që ndiejnë dhembjen e përpjekjen, por edhe ndihen fajtore që kanë pasur një fat të tillë. Pas ndikimit të madh që pati kjo vepër artistike, Alketa Xhafa-Mripa vendosi që t’ia dedikonte një version të mëtejshëm të saj grave gjithandej botës që kanë qenë viktima të dhunës seksuale. Edhe për instalacionin në Vjenë, që u shfaq më 23 nëntor në “Europahaus 1140”, ajo ka ftuar secilën për të dhuruar nga një fustan si simbol të solidaritetit.