Kulturë

“Hyjneshë është çdo grua shqiptare” si thirrje për ruajtjen e traditës

“Hyjneshë është çdo grua shqiptare” si thirrje për ruajtjen e traditës
 

Prishtinë, 4 shtator – “Hyjneshë është çdo grua shqiptare” titullohet projekti i ri në të cilin është duke punuar piktorja Dafina Vitija. Veprave të këtij cikli sajo synon t’u bëjë vend në ndonjë galeri. Pikturat sjellin “Hyjneshën” me veshje tradicionale të viseve të ndryshme. Sipas artistes, detyrë e saj por edhe e të tjerëve mbetet ruajtja e identitetit dhe kulturës. Këtë po mundohet të bëjë edhe ajo me artin e saj.

“Hyjneshë është çdo grua shqiptare”, ajo e ka konsideruar si revoltë për ruajtjen e trashëgimisë. Po ashtu ka treguar se ka ndier nostalgji gjersa ka gjurmuar për historinë e shqiptarëve.