Kulturë

Fuqia e imagjinatës dhe “Déjà Vu” e animatorit japonez në Kosovë

 

Në vitin 2003 për çmimin “Oscar” në kategorinë e filmit më të mirë të animuar do të nominohej filmi “Mt. Head”. Ky vit do të shënonte një kthesë të madhe në jetën e japonezit Koji Yamamura.

Ai për gjashtë vjet ka punuar në këtë film, gjersa njëkohësisht ka punuar edhe për kompani të tjera e për të cilat bënte reklama e ilustronte libra për fëmijë. Yamamura një animator i pavarur këto punë i ka bërë edhe sa ka punuar në filmat e tij të parë i gjendur në mes të një industrie të fuqishme animacioni, si ajo e Japonisë. Ai nuk kishte shumë zgjedhje, shkruan sot Koha Ditore.