Kulturë

Vdes në moshën 86 vjeçare animatori i njohur i “Roger Rabbit”

Vdes në moshën 86 vjeçare animatori i njohur i “Roger Rabbit”

Richard Williams, animatori fitues i çmimit Oscar që punoi në filmin e njohur “Who Framed Roger Rabbit”, ka vdekurën moshën 86 vjeçare.

Williams, që ka lindur në Toronto por është zhvendosur në Britani të Madhe në vitet e ’50-ta, ka fituar dy çmime Oscar dhe një Bafta për punën e tij si regjisor animacioni për filmin e vitit 1988, ku rolin kryesor e kishte Bob Hoskins, raporton BBC.