Kulturë

Elemente identitare etnike të Gostivarit e të Rekës

Elemente identitare etnike të Gostivarit e të Rekës

Trashëgimia kulturore e Gostivarit dhe e Rekës, si një trevë e gjerë etnogjeografike, reflekton sedentarizëm e lashtësi. Ajo shfaqet me dukuri universale, por dhe të veçanta etnike e kombëtare. Shkurt-reflekton një etnokulturë stabile me elemente të spektrit të gjerë trashëgimor. Si të vërehen këto elemente në shembullin e Gostivarit dhe të Rekës! Më pëlqen të filloj me poezi, shkruan sot Koha Ditore.

Çajupi me shumë dashuri i këndonte Mëmëdheut: