Kulturë

Pasioni për lulet i shndërruar në profesion

Pasioni për lulet i shndërruar në profesion

Kujdesi për lulet në ambientet e shtëpisë, në shoqërinë tradicionale në Kosovë është parë si punë për gra. Shumë prej tyre e kanë kultivuar këtë pasion, e ka shumë të atilla që merakun për lulet e kanë kthyer në profesion.

Fatmushe Hajrizi dhe Raza Demolli janë dy prej tyre. Ato kanë bërë vend në tregun mobil të Prishtinës, dhe me pasionin e tyre për lulet kanë arritur të fitojnë. Rrëfimet e tyre dallojnë. E para nisi krejt rastësisht të shesë lulet që i bënte për qejf, e kjo e dyta e pa si zgjidhje për të ikur nga papunësia që kishte shkaktuar sistemi diktatorial i viteve ’90 në Kosovë.