Kulturë

Regjisorja iraniane përtej censurës së pushtetit dhe tabuve

Regjisorja iraniane përtej censurës së pushtetit dhe tabuve

Grua e hekurt, mund të jetë epiteti i duhur për regjisoren iraniane, Mania Akbari.

Temat të cilat i shtjellon në filmat e saj, duke filluar nga identiteti seksual, të qenit grua, martesa, aborti, tradhtia bashkëshortore, e kanë vënë në sy të pushtetit në Iran, shkruan Koha Ditore.