Kulturë

Ministria e Kulturës me 20 zyrtarë në Bienalen e Venecias

 

Prishtinë, 17 maj – Deri në 11 kishte shkuar numri i zyrtarëve të Ministrisë së Kulturës para tre vjetësh në Festivalin e Cannes. Por në Bienalen e Venecias, ku Kosova merr pjesë për të katërtën herë e që prezantohet me “Family Album” të Alban Mujës, “familja” e MKRS-së arrin në 20 veta. Bashkë me kryeparlamentarin Kadri Veseli dhe një këshilltar të tij, shpenzimet vetëm për udhëtim e akomodim arrijnë në së paku 25 mijë euro. Gati çerek milioni euro është kostoja e prezantimit të vendit në këtë ngjarje botërore

Udhëtarëve të Ministrisë së Kulturës drejt qytetit italian u ka prirë ministri i Kulturës, Kujtim Gashi, me bashkëshorte. Është përcjellë nga shefi i kabinetit, Samir Hoxha, me bashkëshorte, Frederika Morina, këshilltare e ministrit, Saranda Xhuraj, zyrtare e lartë e protokollit, Edona Spahiu, asistente ekzekutive e ministrit, Granit Shosha, zyrtar për media, Gëzim Gashi, asistent i ministrit, Ylber Kryeziu, zyrtar sigurimi i ministrit. Sipas sqarimeve që ia ka dhënë gazetës MKRS-ja, bashkëshortet e zyrtarëve kanë udhëtuar me shpenzime vetjake, shkruan sot Koha Ditore.