Kulturë

“Gof” thyen izolimin në udhëtimin virtual që projekton të ardhmen

 

Se Liburn Jupolli shpik instrumente muzikore e kombinon stile të ndryshme të muzikës, dihet botërisht. Por ata që kanë mbushur sallën e “Kino Armatës” për të ndjekur operën “Gof”, kanë marrë vesh se ai nëpërmjet copëzave të historisë së shqiptarëve dhe të artit mund t’i fusë njerëzit në një rrugëtim shumëdimensional. Personazhet e tij i takojnë një bote komplekse.

Kur interpretimi në skenë bashkohet me pamjet në projektor, opera bashkëkohore e Jupollit del të jetë edhe përjetim futuristik, shkruan sot Koha Ditore.