Kulturë

Çmimi letrar “Kadare” në pritje të finalistëve

Çmimi letrar “Kadare” në pritje të finalistëve

Prishtinë, 22 prill – Pranë konkursit të përvitshëm për çmimin “Kadare”, ndër më të rëndësishmit e letërsisë në Shqipëri, tashmë janë rreshtuar 50 emra autorësh. Deri nga fundi i këtij muaji, lista do të ngushtohet në dhjetë nga sa do të jenë pjesë e garës zyrtare. Më pas pesë do të jenë finalistë për çmimin që shoqërohet me shpërblimin prej 10 mijë eurosh.

Juria e këtij edicioni përbëhet nga shkrimtari dhe publicisti Mehmet Kraja, përkthyesja dhe profesoresha Diana Kastrati, studiuesja Genciana Egro, shkrimtari, dramaturgu e gazetari shqiptar Bashkim Hoxha dhe drejtoresha e “UET PRESS”, njëherësh edhe koordinatorja e këtij çmimi Alda Bardhyli.