Lahutari mes lotësh: Ja dhamë vetë Serbisë, s’e grabitën!

Lahutari mes lotësh: Ja dhamë vetë Serbisë, s’e grabitën!

07 December 2018 10:28

Lahutari i vjetër i Malësisë, Jonuz Delaj, i prekur emocionalisht pas vendimit të UNESCO-s për ta regjistruar lahutën si pasuri kombëtare të Serbisë, nuk mundi t’i ndalte lotët.

Ai rrëfeu në TCH se lahuta ka qenë pjesë e pandarë e jetës së tij, e trashëguar brez pas brezi nga familjarët si një vegël muzikore që i jep identitet dhe përfaqësi popullit shqiptar.

Teksa moderatorja e ngacmoi për t’i kërkuar një mendim të sinqertë rreth vendimit të marrë nga UNESCO, i prekur, lahutari tha: “Lahutën ja u dhamë vetë, nuk na i grabitën”, duke e lënë përgjegjësinë te institucionet shqiptare përkatëse.

Ndërkohë, studiuesi i njohur Sokol Shupo që po ashtu ishte pjesë e debatit për vendimin e UNESCO-s lidhur me lahutën, tha se kjo është një çështje, ku fitues janë ata që lobojnë dhe janë aktiv, e në rastin konkret serbët kanë punuar për të realizuar atë që donin.

Nga ana tjetër Shupo ka fajësuar Ministrinë tonë të Kulturës dhe të gjitha institucionet e tjera përkatëse, që nuk kanë bërë mjaftueshëm.

“Se kemi këtu ca njerëz që nuk kanë asnjë lloj vizioni, asnjë lloj formimi apo informacioni që ta bëjnë këtë punë tamam, nuk na e ka fajin njeri”, është shprehur ai.

Komentet

tafa16/01/2019 14:46

Plot ne Ministri as nuk kan iden qka a lahuta nuk e kan ndegjua kurren e kurres prandaj kan mendua se pernjime qenka e serbve ,....

Shto koment

Të ngjashme