Kulturë

Serbia regjistron në UNESCO lahutën si trashëgimi të saj, reagon Shqipëria

Serbia regjistron në UNESCO lahutën si trashëgimi të saj, reagon Shqipëria
Foto: Ilustrim

UNESCO ka njoftuar se është regjistruar si pasuri botërore të kënduarit me gusle (lahutë).

Regjistrimi është bërë me kërkesë të Serbisë dhe ky është njoftimi në faqen zyrtare të UNESCO-së dhe lajmi është përcjellë me shqetësim në Shqipëri. Gusle, është emërtimi në gjuhët sllave të veglës muzikore të njohur në Shqipëri si lahuta.