Kronikë

Ngrihet aktakuzë ndaj tre personave të cilët iu bashkuan ISIS-it

Ngrihet aktakuzë ndaj tre personave të cilët iu bashkuan ISIS-it

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur sot aktakuzë ndaj tre personave në Gjykatën Themelore në Prishtinë-Departamenti Special, për “Organizim dhe pjesëmarrje në grupin terrorist” nga neni 143 paragrafi 2 të KPRK-së.

Kjo prokurori njofton se e pandehura/e mitura S.S., më 19.05.2014, përmes Aeroportit Ndërkombëtarë të Prishtinës, së bashku me bashkëshortin e saj G.Xh (tani i ndjerë) kanë udhëtuar për në Stamboll dhe nga aty kanë përfunduar në destinacionin e tyre në Siri, me qëllim për t’iu bashkangjitur grupeve terroriste ISIS (Islamic State of Iraq and the Sham) dhe Al-Nusra të cilat veprojnë në Siri dhe Irak, ku ka qëndruar deri në momentin e kthimit në Kosovë më 20.04.2019.