Kronikë

FSK-ja demolon mbi 200 mjete eksplozive të pashpërthyera

FSK-ja demolon mbi 200 mjete eksplozive të pashpërthyera
 

Në kuadër të operacioneve të pastrimit të fushëbetejave, pjesëtarët e Kompanisë së Deminimit (EOD) të Forcës së Sigurisë të Kosovës (FSK), gjatë javës së kaluar kanë gjetur mbi 200 mjete eksplozive të pashpërthyera në Parkun e Lirisë në Ferizaj.

FSK thotë se pas sigurimit të zonës është bërë transportimi i këtyre mjeteve në poligonin e Harilaqit, të cilat janë demoluar nga pjesëtarët e EDO-së të FSK-së dhe ata të EOD-së të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA).