Kronikë e zezë

Dënohet serbi i arrestuar në Gazimestan për provokime ndëretnike

 

Gjykata Themelore në Prishtinë, ka dënuar sot serbin nga Mali i Zi, Risto Jovanoviq, me gjashtë muaj burgim, ka njoftuar Kossev.

Ai është shpallur fajtor, pasi ngarkohej me akuzën se më 28 qershor në Gazimestan "qëllimisht dhe me dashje shkaktoi mosmarrëveshje dhe jotolerancë midis grupeve etnike që jetojnë në Kosovë", duke thirrur "vriti shqiptarët", "Ne do ta lajmë Kosovën me gjak" dhe "Kosova është Serbi".