Kosovë

Kundërshtohet me protestë groposja e kafshëve në afërsi të shtëpive

 

Banorët e disa lokaliteteve në Komunën e Lipjanit dhe në atë të Shtimes po e kundërshtojnë një vendim të Asamblesë së Lipjanit për groposjen e kafshëve të ngordhura në afërsi të shtëpive. E gjatë një proteste të mbajtur të martën, ata e ndërprenë punën e inspektorëve të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës

Banorë të fshatrave Kraishtë e Bregu i Zi të Lipjanit, dhe ata të Godancit e Varigocit të Shtimes, e kundërshtuan me protestë vendimin e vitit 2018 të Kuvendit Komunal të Lipjanit për groposjen e kafshëve të ngordhura dhe atyre me sëmundje në pjesën malore afër vendbanimeve të tyre.

Ata gjatë protestës i penguan ekipet e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës në groposjen e disa kafshëve me sëmundje të brucelozës. Ndërkaq e shprehën ankesën se Komuna e Lipjanit e ka marrë vendimin pa pëlqimin e tyre dhe pa e shqyrtuar peticionin e nënshkruar nga banorët e të katër fshatrave.