Kosovë

Banorët e Lipjanit kërkojnë rregullimin e sistemit të ndriçimit publik gjatë natës

 

Komuna e Lipjanit ditë më parë ka marrë vendim që ta ndërprenë rrjetin e ndriçimit publik në të gjitha lokalitetet pas orës 23:00, me qëllim të kursimit të energjisë eklektike. Por, sipas banorëve në disa lokalitete programimi i ndërprerjes së energjisë po ndodh prej orës 20:00 dhe askush nuk po i shqyrton kërkesat e tyre për rregullim.

Po ashtu ndërprerje e ndriçimit po zbatohet edhe përgjatë shtegut të ecjes në Lipjan, megjithëse frekuentimi i qytetarëve gjatë orëve të vona të natës është i madh.