Kosovë

Subjektet politike në Lipjan shpërfillin pagesat për ujë të pijshëm e mbeturina

 

Subjektet politike në Lipjan, PDK-ja, LVV-ja, AAK-ja, Nisma Socialdemokrate, PDAK-ja ,PAI dhe LDK-ja, prej më shumë se dhjetë vjetëve u janë shmangur pagesave për mbeturina që menaxhohej nga Kompania Regjionale “Pastrimi”.

Të gjitha këto subjekte po i shfrytëzojnë kontejnerët më të afërt në qytet për t’i hedhur mbeturinat e tyre, por që pagesat nuk po i kryejnë asnjëherë. Në kompaninë publike për menaxhimin e mbeturinave “Pastrimi” në Lipjan, kanë thënë se së shpejti do të bisedojnë me secilin përfaqësues të subjekteve në mënyrë që t’i nisin pagesat për mbeturina. Xhelal Krasniqi, drejtor në këtë kompani ka thënë se është shqetësuese se si asnjë subjekt politik në Lipjan nuk paguan asnjë cent për mbeturina.