Kosovë

Pushteti në Obiliq akuzohet për zvarritjen e procesit të dhënies së banesave për veteranë e invalidë

 

Veteranë e invalidë të Shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së në Obiliq kanë protestuar para objektit komunal për zvarritjen e procesit të dhënies së banesave për këto kategori në objektin kolektiv Hade 1 dhe 2. Ata thonë se edhe pse ky proces ka përfunduar më 30 prill të këtij viti dhe janë përzgjedhur përfituesit, zyrtarët komunalë qëllimisht nuk po e publikojnë listën dhe se tash po kërkojnë që t’i shpallin fituese familjet e dëshmorëve, ndaras nga veteranët e invalidët

Të pakënaqur janë shprehur veteranët e invalidët e UÇK-së me vonesën për dhënien e banesave për këto kategori nga Komuna e Obiliqit në objektin kolektiv Hade 1 dhe 2. Përfaqësues të Shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së, nëpërmjet një proteste të organizuar para objektit komunal e kanë akuzuar kryetarin Xhafer Gashi, se po bën presion për ta shpallur listën vetëm me përfitues të familjeve të dëshmorëve. Ndërkohë, ata thonë se konkursi ishte shpallur për të tria kategoritë përnjëherë dhe se ky proces është përmbyllur më 30 prill të këtij viti.

“Këtu është një tubim i këtyre shokëve, të cilët e kanë kuptu se janë përfitues të banesave më 30 prill. Shumë kemi pasë takime, kemi qenë gjithherë në mirëkuptim me kryetarin e komisionit, Ibush Mjekiqi, edhe më 30 prill unanimisht, krejt komisioni kemi nënshkruar që janë përfitues të banesave familjet e dëshmorëve pa kriter edhe invalidë e veteranë, ata që na kemi mendu se duhet me ua dhënë, me përfitu”, ka thënë kryetari i Shoqatës së veteranëve të UÇK-së në këtë komunë, Fehmi Mjeku.