Kosovë

Prej tre vjetësh zvarritet finalizimi i lapidarit në Kraishtë të Lipjanit

 

Familjarët e martirëve dhe dëshmorëve në fshatin Kraishtë të Komunës së Lipjanit kanë shprehur shqetësime lidhur me projektin e një lapidari i cili përveçse nuk ka përfunduar tash e tre vjet, punimet e kryera në të kanë nisur të demolohen si pasojë e cilësisë së dobët. Familjarët kanë kritikuar ekzekutivin me arsyetimin se e kishte ndryshuar projektin pa pëlqimin e familjarëve. Sipas familjarëve, në këtë lapidar nuk është vendosur ndonjë pllakë për ta ditur statusin e saktë të këtyre varrezave derisa atë e vizitojnë shumë qytetarë. Aty mungojnë edhe disa mbishkrime të martirëve të tjerë, e po ashtu ka edhe gabime teknike. Banorët kërkojnë që lapidari të mirëmbahet dhe të ndërrohen pllakat e dyshemesë, siç ishin të planifikuara me standarde.

Skënder Bajrami, banor nga ky fshat, ka thënë se tre familjarët e tij të vrarë në luftë së bashku me të tjerët e meritojnë një lapidar më të mirë dhe të finalizuar.