Kosovë

Situata aktuale me koronavirus nuk pritet t’i pengojë mbjelljet pranverore në Pejë

Situata aktuale me koronavirus nuk pritet t’i pengojë mbjelljet pranverore në Pejë
Foto: Koha/Arkiv

Në mijëra hektarë toka bujqësore në komunat e rajonit të Pejës por edhe në pjesët tjera të vendit, pritet gjallëri në muajin prill, kur pritet të fillojnë mbjelljet pranverore.

Megjithëse, aktualisht jeta goxha është kufizuar nga situata e krijuar dhe masat mbrojtëse për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, kjo situatë nuk pritet të ndikojë edhe në mbjelljet pranverore, ndonëse komuna e Klinës që katër ditë gjendet në izolim dhe me kufizim të lëvizjes së qytetarëve, shkaku i një rasti pozitiv të një shtetase italiane që ka punuar në një kamp të Caritasit italian në një fshat të Klinës, raporton KOHA.