Kosovë

“Avonet” kërkon dorëheqjen e kryetarit Dejanoviq dhe të drejtorit Marinkoviq pas aktakuzës së ngritur

 

Rrjeti i OJQ-ve “Avonet” nga Ferizaj, si monitorues i disa komunave të Kosovës, nëpërmjet një komunikate për media, të premten, ka kërkuar dorëheqjen e kryetarit të Komunës së Kllokotit, Bozhidar Dejanoviq, dhe të drejtorit të Arsimit në këtë komunë, Goran Marinkoviq, derisa Gjykata Themelore në Gjilan ka ngritur aktakuzë ndaj tyre për keqpërdorim të parasë publike dhe për largimin e 51 punëtorëve nga puna pa bazë ligjore.

Sipas kësaj OJQ-je, të pandehurit Dejanoviq dhe Marinkoviq në vitin 2018 me dashje për shkak të bindjeve politike ua kanë mohuar të dëmtuarve të drejtat e përcaktuara me Kushtetutë dhe me Ligjin e punës, shkruan sot Koha Ditore.