Kosovë

Fermerët e fshatrave kodrinore të Klinës do të bëhen me puse për ujitje

Fermerët e fshatrave kodrinore të Klinës do të bëhen me puse për ujitje

Komuna e Klinës ka filluar realizimin e projektit të hapjes së puseve për ujitje të tokave që shtrihen në fshatrat kodrinore të kësaj komune.

Për fshatrat që shtrihen në rrafshinë dhe buzë lumenjve komuna ka projektin e hapjes së kanaleve të ujitjes, por, siç tregon drejtori i Bujqësisë në këtë komunë, Naser Morina, problematike ka qenë deri tash për fermerët që i kanë tokat në pjesët kodrinore, ku nuk ka rrjedhje sipërfaqësore të ujit.