Kosovë

Opozita e Podujevës alarmon për suficit të mjeteve për kapitale

Opozita e Podujevës alarmon për suficit të mjeteve për kapitale

Komunarët e Podujevës nuk kanë arritir ta shpenzojnë as gjysmën e buxhetit të dedikuar për projekte kapitale për sivjet. Për nëntë muaj ata i kanë shpenzuar vetëm 2 milionë e 961 mijë e 563 euro nga 6 milionë e 701 mijë e 304 euro sa janë të planifikuara për sivjet.

Më shumë se 55 për qind e këtyre mjeteve kanë mbetur të shpenzohen për 3 muaj, përkatësisht 2 kur mund të bëhen pagesa. Opozitarët kanë ngreh alarmin se sikur vitin e kaluar edhe sivjet do të ketë suficit të madh në këtë kategori buxhetore dhe rrjedhimisht edhe humbje të mjeteve nga Komuna. Këshilltarja nga radhët e VV-së, Lirika Maliqi, duke iu referuar raportit financiar janar-shtator ka thënë se është ndër më të dobëtit, shkruan sot Koha Ditore.