Kosovë

Kontrollim sistematik mjekësor i nxënësve të klasave I-V në Klinë

Kontrollim sistematik mjekësor i nxënësve të klasave I-V në Klinë

Drejtoria e Shëndetësisë në Klinë, së bashku me stafin profesional të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare “Nënë Tereza”, kanë filluar realizimin e projektit të vizitave sistematike shëndetësore në të gjitha shkollat fillore të Komunës së Klinës.

Ky projekt, që sivjet është vazhdimësi e projektit katërvjeçar të nisur vitin e kaluar, do të zhvillohet në të gjitha shkollat e Komunës së Klinës. Sipas drejtorit të Shëndetësisë, Hekuran Sejdiu, projekti ka për synim kontrollin shëndetësor të të gjithë nxënësve në shkolla, identifikimin e hershëm të problemeve shëndetësore që mund të përballen nxënësit, parandalimin e sëmundjeve, promovimin e shëndetit dhe edukimin shëndetësor, shkruan sot Koha Ditore.