Kosovë

Spitali i Pejës heq mazutin nga përdorimi për ngrohje

Spitali i Pejës heq mazutin nga përdorimi për ngrohje

Vite me radhë banorët e lagjes përreth Spitalit të Përgjithshëm në Pejë janë përballur me ajrin e ndotur nga tymi që lironte tymtari i ngrohtores së spitalit prej djegies së mazutit.

Ankesat dhe shqetësimet e tyre kanë qenë të vazhdueshme në adresë të spitalit, që të veprojë në ndalimin e ndotjes, që jo vetëm që ndihej në frymëmarrje por edhe shihej në gjurmët ndotëse të tymit në oborre dhe kulmet e shtëpive të mbuluara nga shtresa e pluhurit të zi. Banorët gjithnjë e krahasonin këtë lagje me hapësirat përreth termocentraleve të KEK-ut në Obiliq, shkruan sot Koha Ditore.